Philip Timmermans

Philip Timmermans

Entrepreneur | CEO NORDIC & Xplore The North

Na een intense carrière van 25 jaar in de reisindustrie besloot Philip Timmermans om in 2016 andere horizonten op te gaan zoeken. Na een break van negen maanden nam hij een kleinere zuivelproducent over, die ambachtelijke kwalitatieve platte kaas en yoghurt maakt. Maar de lokroep van de reissector bleek te groot. Eind 2019 keerde Philip terug naar de sector als CEO van NORDIC & Xplore The North.

Werken met jonge enthousiaste ondernemers geeft hem naar eigen zeggen veel voldoening en doet hem bovendien nog regelmatig uit zijn comfortzone treden. Daarnaast blijft hij zo op hoogte van de laatste innovatieve trends.

Zijn bijdrage aan de start-ups ziet Philip vooral in het creëren van een bepaalde kaders en structuren waardoor je op een efficiënte(re) manier sneller tot een resultaat kunnen komen. Tevens wil hij een klankbord zijn voor de jonge ondernemers, want hij heeft zelf als geen ander tijdens zijn carrière gemerkt dat je daar op regelmatige basis behoefte aan hebt. Tenslotte wil hij zijn netwerk openstellen zodat start-ups net iets sneller en makkelijker toegang kunnen krijgen tot bepaalde pistes.

“Ondernemen is ook heel veel fun hebben”