Christophe Degrez

Christophe Degrez

CEO Eneco Belgium

Christophe Degrez staat bekend als een van België’s grootste voorvechters van hernieuwbare energie en duurzaamheid. Sinds 2010 actief als CEO van Eneco Belgium, heeft hij een merkbare impact gehad op de missie en visie van de energiegigant. En die visie en missie is duidelijk: groeien door middel van duurzame energieproductie, strategische partnerships, innovatie en inzetten op business operations. Eneco België is een van de grootste spelers op de markt, met een omzet van 500 miljoen euro en meer dan 200 werknemers.

Voor hij de Vlaamse afdeling van Eneco opstartte, heeft hij ook Nuon (nu Eni) uit de grond gestampt, onder andere als senior executive. Zijn expertise op vlak van duurzaamheid wordt nog maar eens aangetoond doordat hij een van de leading members van The Shift is, het Belgisch referentienetwerk voor duurzaamheid. In 2015 werd hij bekroond met de prijs voor Young Top Manager of the Year.

Als mentor draagt hij zijn steentje bij door zijn eigen ervaring met het #startuplife. Zo heeft hij Uest opgestart, een tech start-up die onder andere het Zembro personenalarm op de markt gebracht heeft. Zijn vrije tijd spendeert hij het liefst met zijn vrouw en zijn drie kinderen.

“Het is belangrijk dat ik de passie en de gedrevenheid van de starter kan voelen, dat er een goed doordacht businessplan is, maar vooral ook een go-to-market plan. Een start-up kan bij mij terecht voor een klankbord, straight feedback, een energy boost, en begeleiding van het idee naar een bedrijf. Ik ben geïnteresseerd in de start-up wereld om zo mensen, ideeën maar ook mezelf te laten evolueren.”

“Goesting forever!”