Olivier Van Baeveghem

Olivier Van Baeveghem

General Manager

Een ondernemer ben ik vermoedelijk niet.

Daarvoor heb ik te weinig lef en ben ik te berekend. Ik vind het wel ongelooflijk boeiend om mij te laten omringen door waaghalzen en ondernemers. Dat inzicht kreeg ik tijdens het uitbouwen van Bloovi.be, het contentplatform voor ondernemers en marketeers. Nadien ontdekte ik bij StoryMe wat ik kon en wilde doen. Dit verschilde niet veel van mijn carrière als wielrenner. Ik kom uit een wereld waar je ‘aan de elastiek hangt’ of ’tussen je kader kruipt’ als het even te hard gaat.

Waar je ‘en bloc’ gaat om aan de ‘boom te schudden’, in de hoop dat je geen ‘chasse patate’ doet. Vandaag de dag ga ik regelmatig ‘en bloc’ maar dan bij het uitbouwen van een Birdhouse team. Team trainingen zijn meetings geworden, mijn ’team mates’ hebben geen fiets maar computers en sprintjes trekken duurt geen 250 meter maar weken of dagen.

Maar au fond is er niets veranderd: We knallen als Birdhouse team om de start-up wereld te veranderen en de beste accelerator in België te blijven. Elke dag iets uniek creëren als team met af en toe kei hard te vallen. Het belangrijkste is dat we altijd vol goesting opnieuw opstaan. Voor mij is er dus niets veranderd in al die jaren.

“Als je voor elke positie de beste speler kiest, heb je nog geen sterk elftal maar een team dat als los zand uiteen valt.” – Johan Cruijff