Niels Desot

Niels Desot

CEO | Birdhouse Services

Mijn eerste carrièrestap was niet richting ondernemerschap. Ik werkte in een grote corporate omgeving en begon me steeds meer te interesseren het concept van added value. Deze fascinatie zette ik eerst om in kleine persoonlijke projecten en trek ik nu door in mijn werk voor Birdhouse Services.

Ik ben geboeid door hoe dingen in mekaar zitten: mensen, processen, bedrijven, organisaties, … Ik vraag me continu af waarom projecten slagen of falen, waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, waarom een bedrijf net zó werkt en niet anders. Daarnaast hou ik van uitdagingen en nieuwigheden. Daarom ben ik ook grote fan van Tim Ferriss, die met zijn podcasts, blogs en boeken anderen inspireert om hun grenzen op te zoeken. Zo ben ik recent begonnen met een five minute journal en probeer ik voortdurend nieuwe morning routines uit. Ik bouw elke dag aan mijn ‘personal toolkit’. 

Hiervoor zit ik bij The Birdhouse op de juiste plek: leren samenwerken met verschillende mensen, omgaan met hun emoties, motivaties en twijfels, uitpluizen hoe verschillende business models in elkaar zitten, daar hou ik van! 

“Het verschil maken” is mijn drijfveer. Ik wil een positieve impact hebben op belangrijke mensen en bedrijven. Ik omring me het liefst met energieke positievelingen: met gezeur, twijfels en negativiteit geraak je immers niet vooruit. Neuters gonna neut!

Mijn filosofie probeer ik door te trekken op alle aspecten van mijn leven. Toen het Gentse Citadelpark bijvoorbeeld vol Pokémon-go’ers zwermde, verkocht ik blikjes frisdrank van 50 cent voor 1 euro. Speaking of added value! Daarnaast spendeer ik graag tijd met mijn vrienden en familie, leef me uit door te voetballen en te lopen en laat ik me graag inspireren door boeken en podcasts.

I don’t have dreams, I have goals. – Harvey Specter