Hannelore De Swaef

Hannelore De Swaef

Community Manager

Mijn moeder beschuldigde me op het einde van mijn studies ervan een eeuwige student te zijn. Ergens had ze wel gelijk: ik behaalde eerst het diploma Event- en Projectmanagement, ging nog wat Erasmussen in Italië om mijn economische kennis bij te schaven en trok vervolgens naar Antwerpen om Cross Media Management erbij te nemen. Tenslotte besloot ik om ook nog Webdesign te studeren. Maar er zat wel degelijk een filosofie achter. Ik geloof namelijk dat je nooit teveel kan weten over de sector die je het meest interesseert. Ik had namelijk mijn zinnen gezet op twee carrièremogelijkheden. Ofwel mijn eigen restaurant openen, ofwel een job vinden in de evenementensector. Voor beide opties zat ik wel goed met mijn diploma’s. Mijn laatste studies, Webdesign, heb ik uiteindelijk niet afgemaakt omdat ik plots de job van mijn leven vond: Birdhouse Manager. Maar de droom om ooit mijn eigen zaak te hebben, is nog lang niet opgeborgen.

Van jongs af leerde ik te relativeren en te genieten van de kleinere en de essentiële zaken. Soms lopen de dingen niet zoals gehoopt. Maar als je dat niet kan relativeren, dan vergeet je de zaken die je blij maken te appreciëren. Daarom vind ik het belangrijk om op tijd en stond je emoties echt te voelen: pure blijdschap, maar ook puur verdriet. 

Zolang je maar een balans vindt tussen wat essentieel is en wat niet zo van belang is, wordt het makkelijker om met een lach op je gezicht de dag door te komen.

Het Birdhouse-team hangt heel hecht aan elkaar. Hoe dat komt? Misschien omdat we allemaal graag tijd vrijmaken voor humor, misschien omdat onze persoonlijkheden mooi bij elkaar passen, of misschien gewoon omdat we lief zijn voor elkaar. Maar volgens mij heeft het toch vooral met één ding te maken: onze liefde, of beter passie, voor eten. Iemand jarig? ‘Kom, we gaan uit eten.’ Stress? ‘Kom, we gaan uit eten.’ Een doodgewone dinsdag? ‘Kom, we gaan uit eten.’ That’s how we roll. En als we niet opletten, mag je dat binnenkort letterlijk nemen.

Teamwork makes the dream work. – Every cheesy person ever