Dagmara Stozek

Dagmara Stozek

Marketing Manager

Als zestienjarige schreef ik een gedicht over prille verliefdheid. Ik won er de Kunstbende mee. Mijn gedicht was vormgegeven in de stijl van Paul van Ostaijen: B O E M Paukeslag. Toen al vond ik dat ideeën, tekst en concepten sterker worden door de juiste vormgeving. Als tiener hield ik van theoretische input, maar het was me snel duidelijk dat creativiteit een groter deel uitmaakt van mijn persoonlijkheid. De studie Vormgeving aan Sint-Lucas Brussel bleek daarom een evidente keuze. Wat deze interesses met elkaar gemeen hebben, is mijn aangeboren nieuwsgierigheid.

Als twaalfjarige was ik al bezig met de invloed van het internet op onze perceptie van de dingen. Nog voor er van social media sprake was, had je online fora waarop mensen in discussie gingen of hun passies deelden. Op die fora waren de digital marketeers van toen al bezig met ad placement en onderzocht men de impact van sponsored content. Ik vond het frappant om te zien hoe mensen in een digitale context heel anders geprikkeld worden dan offline. Achter elke klik, of beter achter elke uitnodiging om verder te klikken, probeerde ik de psychologische strategie te achterhalen. 

Daarbij ontdekte ik dat er onder die ‘emotionele’ benadering een flinke dosis technische knowhow schuilgaat – en dat dit technologische aspect cruciaal is. Hoe wordt onze aandacht getrokken? Hoe wordt onze verbeelding geprikkeld, op een slimme manier?

The things I like in life: de geur na regen, baggy sweaters, boeken die je in één keer uitleest, feeling loved, champagne & wodka, smiling at strangers, dinner parties, mensen die oprecht zijn, muziek, koosnaampjes, mijn vrienden en familie, en Bollie mijn fluffy kat. Ik eet niet graag chocolade. En in the end geloof ik dat altijd alles goed komt, honey bunny.

I hope to arrive to my death, late, in love and a little bit drunk. – Atticus