Op deze pagina bundelen we praktische informatie rond Covid-19 en interessante tips & tricks over het runnen van jouw business in deze woelige tijden. We zetten ook onze start-ups en alumni in de kijker die naar aanleiding van de maatregelen creatieve initiatieven hebben opgezet. Ben je zelf op zoek naar intensieve begeleiding en financiering om deze periode te overbruggen? De inschrijvingen voor ons acceleratorprogramma zijn opnieuw geopend!

Support our start-ups

Start-ups vormen een ongelooflijk belangrijke meerwaarde voor onze economie. Daarom verdienen ze nu ook de juiste ondersteuning van onze overheid. Let’s future-proof our economy en teken deze petitie nu! ⚡

Steunmaatregelen door de overheid

Op de websites van Vlaio en Unizo vind je overzichten waarin alle fiscale en steunmaatregelen uitgegeven door de federale en Vlaamse overheid zijn opgenomen. Op de website van Stad Antwerpen vind je daarnaast ook de maatregelen die de stad neemt voor de Antwerpse ondernemers. Hier lees je hoe je de compensatiepremie aanvraagt.

Run jouw business

Hoe houd je je start-up draaiende in deze tijden? Hieronder delen we nuttige tips en info.

Productiviteit behouden
Op onze blog lees je hoe je als ondernemer je focus kunt bewaren. Daarnaast verzamelt Teamleader nuttige tips & tricks om online en digitaal thuis te werken op het platform Work Smarter.

Finance navigator
Onze partner EY biedt de tool Finance Navigator gratis aan. De tool helpt start-ups om de financiële impact van Covid-19 in te schatten.

Verdieping
De tijd die je nu extra hebt kun je perfect gebruiken om je in zaken te verdiepen waar je anders niet aan toekwam. Lees hoe je online meer kan verkopen, zonder paid advertising. Neem de tijd om aan een perfecte pitch te werken of laat je inspireren door deze podcasts of boekentips!

Initiatieven van onze start-ups en alumni

Hoe maak je van een crisis een opportuniteit? Dit deden onze start-ups en alumni:

Ben je een alumni van Birdhouse en heb je zelf ook een initiatief op poten gezet? Laat het ons zeker weten!

Jouw start-up explosief laten groeien?

In augustus 2020 start een nieuwe cohort van ons acceleratorprogramma.